Zonja shekullore – Nezihat Petrela Stërmasi.

Zonja shekullore - Nezihat Petrela Stërmasi. Nga Marsida T. Najdeni 24 maj 2020 Zonja Nezihat është pamëdyshje mëshirimi i femrës tironase. Ajo është gjithmonë gojëmbël, e palodhur, mikpritëse, e butë si pambuk, e pastër, e dashur, përherë buzagaz, e zgjuar dhe me një kujtesë për ta patur zili. Në 100 vjetët e jetës së Nezihatit,... Continue Reading →

Liliana Pazari – zonja e palodhur!

Liliana Pazari - zonja e palodhur! Nga Marsida T. Najdeni 7 maj 2020 "Duajeni tjetrin, si doni veten tuaj. Duajeni Shqipërinë, si doni familjen tuaj. Me dashtë të mirën e tjetrit dhe të vendit tënd, është kryet e filozofisë." (Sheh Ahmet Pazari) Meqë kryetarit t'Bashkisë Tironës nuk i bi ndërmend për historinë e qytetit tonë,... Continue Reading →

Përse është e rëndësishme të mbështesim një biznes familjarë?

Nga Marsida T. Najdeni Bizneset familjare janë forma më e vjetër e organizimit të biznesit. Sot bizneset familjare njihen si pjesmarrës të rëndësishëm të ekonimisë botërore. Statistikat në fakt tregojnë se publiku ka më dëshirë të shpenzoi kundrejt një biznesi familjarë, sepse aty leku merr trefish kuptim. Në një botë ku mbizotërojnë korporatat dhe multikorporatat... Continue Reading →

Vivi që nuk plaket kurrë!

Vivi që nuk plaket kurrë! Nga Marsida T. Najdeni 18 prill 2020 Mu përgjigj në telefon me ëmbëlsinë karakteristike të një gruaje tironse. "Mirmroma" thashë unë direkte, si me dasht me i lënë me kuptuar se me mua nuk duhet ta kishte problem që të shkonte në gen. Aq, një fjalë e thënë në gjuhën... Continue Reading →

KULTURA E PRONËS NË SHQIPËRI?

KULTURA E PRONËS NË SHQIPËRI? Marsida T. Najdeni 2 prill 2020 Prona është një temë e nxehtë në Shqipëri. Të gjithë e duan me çdo kusht, por sa dinë ta respektojnë? E vërteta e hidhur është se kultura e pronës është pothuajse e padukshme. Kjo apati karshi pronës lind nga keqeverisja e saj, nga keqpërdorimi... Continue Reading →

E keni parë në çdo fotografi të vjetër siglën “VLLAZËN KACELI”. E dini se kush ishin?

U ula dhe e pyeta Buronin hollë e gjatë për babën dhe xhajat. Faleminderit miku im, Buron Kaceli! Shkurt 2020 Përmbledh bisedën time personale me Buronin. "Vëllai parë ka qenë Ismaili, i cili ishte specializuar në Çeki tek firma "Bato", e famshme për prodhime këpucësh. Realizoi një fabrikë lekurash për kepucë në Tiranë dhe ushtroi zanatin... Continue Reading →

NANA

NANA nga Marsida T. Najdeni 26 Janar 2020 Gjyshja ime dje bëri dy vite në botën e përtejme. Hatije Trenova Najdeni, që deri sa kam qenë 12 vjeç kujtoja se për emër të parë kishte “Nana”. Në çdo vend a ambient që shkoja me të nuk kishte person mos t’i thoshte “Nana”. Jeta e saj... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑