Koma e Shejtonit

Koma e shejtonitNga Marsida T. Najdeni25 Brymuur (nandor) 2020 Deka si s’ju raO tafmoxhi firauni.Nuk ju dhim kurgjoO kriminela t’merhumit. A kishit sy me paA gur në zemën.Si ju a boni meniaSi ju a boni dora. Na privut venlindjenNa vodhët kujtimet.Na lat jetimaNa i morët t’gjitha. Tirona qe e popllitU bo e asnjonit.Qysh se fitoi... Continue Reading →

Xhokë

XHOKË Nga Marsida T. Najdeni2 dhjetor 2020 xhokë e mesit t'Shqipnisu veshç ti n'përjetsi.qeleshet faqebardhatë bojn gjithnji shoqni. rronjët mban mbi supetrimnin e burrave ngre pesh.hidhnin e Skënderbeute vujn danoçat përher. që ditën se na lavishet xhoka në kujtim.xhufkat jan lot e djelmnise zeza zemnat e brengume. amanetet nuk i harrojmnandorin e par festojm.xhoka e... Continue Reading →

Ju flet Tirona

Ju flet Tirona Nga Marsida T. Najdeni17 nandori i qoftlargut 2020 Qysh se shkeli koma kuqeI dit bardh s’e kom pa mo.Qysh se m’myti fara isllitEne frymën ma ka mor. Qysh se erdh ai far merhumiAs nom e nishon s’më kon lon.Qysh se gulun t’babzitmitMu jeta m’shkoi veç tërpo. Ene emnin ma nryshunHistorin s’ma lan... Continue Reading →

Goc Tirone

Goc Tirone Nga Marsida T. Najdeni14 gusht 2020Sa propagandë në emrin tënd. Sa fjalë e sa gënjeshtra për ty. Edhe pse nuk dinë historinë e tyre familjare më shumë se tre breza, ende besojnë në pallavrat e thurura kundra teje, që shkon dhe më shumë se dhjetë breza në pemën familjare. Sajesa nga ata me... Continue Reading →

Jeta e bukur e Eqerem Stërmasit.

Jeta e bukur e Eqerem Stërmasit.Nga Marsida T. Najdeni29 gusht 2020Po të dëgjosh dhe lexosh pushtuesit e kuq të 1944, të cilët jetuan qyl në pronat e shtëpiat e familjeve tironase, ku nuk kishin derdhur një pikë djersë, do dëgjosh sesi tironsit paskish qenë medemek të prapambetur. Kjo fushatë propagandiste e pabazë, sepse tironsit ishin... Continue Reading →

Fustanella vishej dhe nga tironsit.

Fustanella vishej dhe nga tironsit.Nga Marsida T. Najdeni24 gusht 2020Janë të shumtë historianët që shpjegojnë së në fakt fustanella është veshur nga të gjithë shqiptarët në krahina të ndryshme. Gegë e Toskë janë identifikuar me të. Madje ka nga ata historianë që tregojnë se një pjesë e arvanitasve ishin gegë dhe prunë fustanellën në Greqi.... Continue Reading →

Çfarë mendon Murat?

Nuk e kisha parë ndonjëherë këtë foto nga Kel Marubi me kaq cilësi.Më foli drejtpërdrejt Murati jonë.24 gusht 2020 Nga Marsida T. NajdeniÇfarë mendon Murat?Je mërzit me ne Murat.Hallakat nëpër botë.Shqipen n’dorë t’kujt e kemi lënë.Largu shqiptari dhe coptu.I varfën si përherë dhe i tradhtu.Edhe shqip s’po di me knu.Tu rrit nera e qofsh beku.Ti... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑