Fustanella vishej dhe nga tironsit.

Fustanella vishej dhe nga tironsit.Nga Marsida T. Najdeni24 gusht 2020Janë të shumtë historianët që shpjegojnë së në fakt fustanella është veshur nga të gjithë shqiptarët në krahina të ndryshme. Gegë e Toskë janë identifikuar me të. Madje ka nga ata historianë që tregojnë se një pjesë e arvanitasve ishin gegë dhe prunë fustanellën në Greqi.... Continue Reading →

Çfarë mendon Murat?

Nuk e kisha parë ndonjëherë këtë foto nga Kel Marubi me kaq cilësi.Më foli drejtpërdrejt Murati jonë.24 gusht 2020 Nga Marsida T. NajdeniÇfarë mendon Murat?Je mërzit me ne Murat.Hallakat nëpër botë.Shqipen n’dorë t’kujt e kemi lënë.Largu shqiptari dhe coptu.I varfën si përherë dhe i tradhtu.Edhe shqip s’po di me knu.Tu rrit nera e qofsh beku.Ti... Continue Reading →

Trimëria dhe harresa e Xhafer Stërmasit.

Trimëria dhe harresa e Xhafer Stërmasit.Nga Marsida T. Najdeni19 gusht 2020Për Xhemal Stërmasin sigurisht nuk do të lexoni në asnjë libër historie. Fatkeqsi që historinë e shqiptarëve nëpër librat e shkollave vazhdojnë ta shkruajnë ende pushtuesit e 1944. Megjithatë, ne brezi që nuk e jetuam komunizmin nuk na falet të mos gërmojmë për të vërtetën.... Continue Reading →

Gjyshit

10 korrik 2013Nga Marsida T. Najdeni Duarartë e fjalëpak,ti o gjyshi im punëtor.Të zhvatën,të rropën,të burgosën,t’i morën të gjitha,o gjyshi im. Ti kryelartë,ball’ burrëror,gjak fisnik,nuk u ankove kurrë,nuk u përkule kurrë. Mbete po ai njeriplot njerzillik,si kur kishe dhe kur s’kishe. Dhe unë o gjyshi im të pyesja,“si o bab nuk u nxehe një herë?” -Dhe pse më morën shumë,më lanë pa gjë,nuk më morën kurrë genin,o... Continue Reading →

Tallje menere!

Nga Marsida T. Najdeni19 korrik 2020Tiron sa gjynofe jon bo në emën tat.Kujtun se u ngritën, por do ulen pa bekimin tënd.Tiron sa durove dhe sa fale kto rob oportunist.I linde, rrite dhe shumë prite, por ti në balt mbete. Qeshu Tiron se nuk kon çfarë me të bo.Gjithkush vetes vet ja bon, sepse vjen... Continue Reading →

Qesh Xhemol

Nga Marsida T. Najdeni 29 maj 2020 Pëllumb i lirë dhe i bukur.Tirons i mençëm dhe i mirë.Shqiptar patriot dhe i dashur.Gazetar i talentuar dhe i kohës.Çun evropianë dhe i ëmbël.Njëri bamirës dhe i dhembshur.Hulumtues i traditës dhe i edukuar.Kuptohet përse komunistët të pushkatuan.Ç’ka ti ishe ata s’mund ta ndrydhnin.Ti simboli i njeriut të arrirë,... Continue Reading →

Jetësim ëndrrash

Nga Marsida T. Najdeni 12 korrik 2020 Në ëndrra tek ti fugoj dhe strukem në imagjata pa mbarim. Sa e bukur je, krejt më trullos, me zëra të shkuar plot hijeshi. Në ëndrra je mahnitëse, aty ta ndjej aromën e harruar. Si flutura nëpër mimoza, t’i kaplon me hare në ëndrra. Lozonjare e mbushur me... Continue Reading →

Vendlindje

VendlindjeNga Marsida T. Najdeni4 korrik 2020 Sa hërë të kujtoj,Tirana ime më mungon. Aty ku qeshëm dhe ëndërruam,fëmirinë dhe rininë kaluam.Tirana e dashur, kahera buzagaz,me djem danoça e goca esnaf.Rrugicat me era jasemin,edhe bahçet si firdes pambarim.Ku njerëzit vinin e vërshonin,dhe tironsit pritshin dhe i donin.Qyteti im sa je vehnit,të mbaj fort në shpirtin tim.Je... Continue Reading →

Unë dhe kujtimet futbollistike (I)

Unë dhe kujtimet futbollistike (I)Nga Marsida T. Najdeni16 maj 2020Unë mendoj se dashurinë e hershme karshi futbollit e kam nga im vëlla, i cili është vite më i madh. Sigurisht Tirona është epiqendra jonë. Me të u rritëm, me të u ushqyhem, me të jetonim, pika e bashkimit për ne. Pastaj erdhi futbolli italian. Kam... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑