Shkrim i rrallë: Mbrojtja kundër Msymjeve Kimike – nga Nën Toger Ibrahim Farka më 1931.

Mbrojtja kundër Msymjeve Kimike - nga Nën Toger Ibrahim Farka. Botuar më 1 gusht 1931 në "Buletini dhe e Përkohëshmja Ushtarake" nga Komanda e Mbrojtjes Kombtare në Shtypshkronjën e Fuqivet Armate. Sikundër pata shkrumun në numurin e III-të rivistës, pata premtuar se do vazhdoja me zhvillue mbi landën e mjeteve mpruse kundër msymjeve Kimike. Kët radhë... Continue Reading →

Poezi: “Dëshirë” nga Murat Toptani

DËSHIRË nga Murat Toptani I Sa past dielli zjarm e dritë, Sa herë perëndoftë e gdhiftë ditë, Sa ndërroftë koha dimën e verë, Çelin lule të bukra me erë, Sa biftë bari e çel gjeth e fletë, Sa rrjethshin lumnat, sa past uj e det, Sa t'jetojë toka, kjo gjithësi, Sa t'lëvrijë çështja në hapësi,... Continue Reading →

N’ajri… – tregim nga Ilir Seci

E shkëputa nga blogu i mikut tim Jozef Radi (radiandradi.com) Shkruar nga miku im, Ilir Seci, verë 2018. Avionin e linjes Tiranë­ Romë kishim me e marrë në oren 5 të mjesit në Rinas. Ishte fluturimi i parë për at ditë. E kishim zgjedhë vetë anipse krejt herët… na u desh me u çue shumë... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑