Vendlindje

VendlindjeNga Marsida T. Najdeni4 korrik 2020 Sa hërë të kujtoj,Tirana ime më mungon. Aty ku qeshëm dhe ëndërruam,fëmirinë dhe rininë kaluam.Tirana e dashur, kahera buzagaz,me djem danoça e goca esnaf.Rrugicat me era jasemin,edhe bahçet si firdes pambarim.Ku njerëzit vinin e vërshonin,dhe tironsit pritshin dhe i donin.Qyteti im sa je vehnit,të mbaj fort në shpirtin tim.Je... Continue Reading →

Unë dhe kujtimet futbollistike (I)

Unë dhe kujtimet futbollistike (I)Nga Marsida T. Najdeni16 maj 2020Unë mendoj se dashurinë e hershme karshi futbollit e kam nga im vëlla, i cili është vite më i madh. Sigurisht Tirona është epiqendra jonë. Me të u rritëm, me të u ushqyhem, me të jetonim, pika e bashkimit për ne. Pastaj erdhi futbolli italian. Kam... Continue Reading →

Osman Caslli dhe brezi i tij.

Mendime të çastit para një fotografie.Nga Marsida T. Najdeni28 qershor 2020 Hera e parë që e shikoja këtë foto të mjeshtrit Osman Caslli. I pashëm dhe i ri aq sa jeta i buron nga sytë dhe e qeshura e tij plot ëndrra e shpresa. Brezi Osman Casllit, Cen Petrelës, Osman Reçit, Bedri Stërmasit, Zike Bulkut... Continue Reading →

Moj Shqipni… nga Murat Toptani

Moj Shqipni e bukër, trime!Sa rreziqe e sa hidhnimeTy të shuenë e t'vorfënunë,Mbi ty si turrani shkuenë!Armët thye, flamuri shkitë,Shum her në vorr gat t'u rrëshkitE shitueme shpesh je mekë,Gati vdekje ke marr hekë.Po ti n'zemër ke nji gjak,Turpin s'duron, ndizesh flakë.Ngryhesh si dragoj varrue,Ma mirë vdek se me u marrue!Vdekun, o e lirë ke... Continue Reading →

SHPRESË nga Murat Toptani

O! moj shpresë, moj bukuriTi na shoqno deri në varr.Ah! pa ty i mjeri njeriSi do t'bante këtë barr'.Shpresë ti më mbush me dritë,Thu, sot jam në hidhërime,Vallë a s'do të vijë një ditë,Të gëzohet zemna ime?

Dhimbja e Shpirtit Tim

- nga Marsida T Najdeni 4 qershor 2020 Sa dhimbje Tironë! Me lot të kujtoj Si shuhesh kshu pa bzojt… E heshtun ti qëndron, Me zemër lëndon. Ku jeni kalamojt e mi, rënkon,Ç’ju bona që nonën keni lon? Nga vetja kemi dal T’parve si ngjajmë. [Kur] komunizmi s’lete me bo xhap Ato trima plumit i... Continue Reading →

Zonja shekullore – Nezihat Petrela Stërmasi.

Zonja shekullore - Nezihat Petrela Stërmasi. Nga Marsida T. Najdeni 24 maj 2020 Zonja Nezihat është pamëdyshje mëshirimi i femrës tironase. Ajo është gjithmonë gojëmbël, e palodhur, mikpritëse, e butë si pambuk, e pastër, e dashur, përherë buzagaz, e zgjuar dhe me një kujtesë për ta patur zili. Në 100 vjetët e jetës së Nezihatit,... Continue Reading →

Liliana Pazari – zonja e palodhur!

Liliana Pazari - zonja e palodhur! Nga Marsida T. Najdeni 7 maj 2020 "Duajeni tjetrin, si doni veten tuaj. Duajeni Shqipërinë, si doni familjen tuaj. Me dashtë të mirën e tjetrit dhe të vendit tënd, është kryet e filozofisë." (Sheh Ahmet Pazari) Meqë kryetarit t'Bashkisë Tironës nuk i bi ndërmend për historinë e qytetit tonë,... Continue Reading →

Përse është e rëndësishme të mbështesim një biznes familjarë?

Nga Marsida T. Najdeni Bizneset familjare janë forma më e vjetër e organizimit të biznesit. Sot bizneset familjare njihen si pjesmarrës të rëndësishëm të ekonimisë botërore. Statistikat në fakt tregojnë se publiku ka më dëshirë të shpenzoi kundrejt një biznesi familjarë, sepse aty leku merr trefish kuptim. Në një botë ku mbizotërojnë korporatat dhe multikorporatat... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑