Adelina Sejdini

“Adelinë”
me turp nga Marsida T. Najdeni
13 nëntor 2021

Emri yt do të thotë fisnike,
e tillë linde, e tillë jetove.
Luajtën me dinjitetin tënd,
palaçot e brigjeve përballë.

Viktimë e djajve halabakë,
me gjakun tënd xhepat frynë.
Por, ti trimneshë e dlirsisë,
djallit kurrë si dhe kontratë.

Trupin ta gjymtuan vampirët,
shpirtin ta pranuan engjëjt.
Neve na le të jetojmë me turpin,
teksa me aspi drejtojmë gishtat.

Adelinë, trimnesha Adelinë,
ç’të panë ata sy?
Mretneshë e Dyrrakiumit,
ç’të bajti ajo zemër?

Dhe në vdekje ti lufton,
në hamshim paqen kërkove.
Kurse ne bëjmë sikur jetojmë,
çuditë as tre ditë nuk zgjasin më…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: